About

Redan som ung började jag fotografera, och stod många timmar i ett mörkerrum tillsammans med min vän Ante. Resultatet blev sällan bra, men det var kul! Vilket jag tycker är det viktiga med allt man gör, spelar ingen roll om det blir superbra bara det är roligt när man gör det.
När digitalkameran kom förändrades min fotovärld. Jag kunde direkt se mina misstag och ta om bilden med en gång för att göra den bättre. Med hjälp av Try and Error kunde min fotografering utvecklas snabbare. När dessutom mina kunskaper i Photoshop ökade blev mina bilder bättre och bättre, men det var inte förrän jag upptäckte Lightroom som det verkligen tog fart.

Att resa och upptäcka tog fart samtidigt. Livet är en lång resa och den är inte lätt alla gånger, men jag har märkt att desto lättare man tar på saker och ting desto enklare blir det att leva. Men det betyder inte att man är lättsinnig och inte bryr sig, det betyder bara att det finns vissa saker här i livet som man inte behöver oroa sig för. Att hitta den fina balansgången av vad som är viktigt att lägga energi på och vad som inte är det…. det är det svåra! Antagligen kommer det med erfarenheten, och vi alla vet att ”Gott omdöme får man av erfarenhet, men erfarenhet får man av dåligt omdöme.” Som med min fotografering har jag lärt mig i livet av Try and Error. Nu gör jag det bästa av erfarenheten!

2011 bildade jag min firma, Caadis Foto, som jag nu driver och kan utveckla min fotografering med. Caadis kommer från gammelsamiskan (runt 1300-talet) och betyder ”vid stranden”. Det är ju där man vill vara, och det är där jag är! Kontakta mig för ett samarbete, tillsammans kan vi nå ut till fler.

Andreas StrandAbout